vineri, 15 august 2008

Banii nu sunt o problema - de ce ar fi o problema 'absorbtia' lor?!

NB: in acest articol, prin 'proiect' se va intelege 'plan sau idee de afaceri'.

"Investitorii sunt interesati de proiecte mari, de cel putin un milion de euro. Ganditi la scara mare, cel putin la nivel national" (05noiembrie2007, TVR1, despre Morile de vant din Dobrogea)
Din bani putini nu poti scoate decat bani.. putini, iar investitorii (adica cei care au banii) nu vor altceva decat... bani. Si mai multi.
Nu exista investitor care sa doreasca sa investeasca sume mici, pentru ca desi fragmentarea investitiilor ar putea asigura reducerea riscului si marirea plajei, va duce invariabil la mai multe hartii si implicit costuri de administrare a acestora.
Pe de alta parte, pentru a acepta o investitie de proportii, investitorul va dori sa fie foarte sigur de profit si de aceea proiectul respectiv va trebui sa fie foarte bine pus la punct in materie de intrari, iesiri si mai ales, TIMP. Timpul este in ziua de azi cel mai valoros capital, alaturi de know-how.
Scara proiectului este masura impactului si a profitului. Evident, un proiect este cu atat mai valoros cu cat reuseste sa aiba un raport cat mai mic scara/profit - acestea sunt situatii de nisa, cum este si acela al energiei eoliene care prinde contur in Dobrogea. Dar chiar si in aceasta situatie, investitorul doreste scara mare.

Este natural ca omul sa tinda spre perfectiune [aici: adica sa se lacomeasca :) ] dar in climatul foarte dinamic al afacerilor din ziua de astazi, se pune problema unei 'mase critice' fara de care un proiect nu se poate autosustine. (In plus, energia alternativa autoregenerabila este cheia viitorului - adica: o investitie buna = si mai multi bani)

Ma intreb in aceste conditii ce sanse am eu cu "Centrul Medical Pentru Batrani si Persoane cu Disabilitati", la cca 10km de Onesti, pentru care ar trebui numai 1 miliard (adica 10000ron)? Din pacate nu stiu cum pot face o chestie non-profit intr-o lume orientata spre profit. Urmeaza sa ma dumiresc :)

In concluzie:
Nu va uitati la bani! Investiti mult, la scara mare, in profesionalism, experienta si.. TIMP


[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

Cu respect,

Dr Daniel Ganea
dr. Daniel Ganea

.

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

-------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă ai cont pe Facebook, WordPress, Google+, Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul și prietenilor tăi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;