M-am întrebat dintotdeauna dacă ceea ce facem noi ca medici este corect, dacă este just să accepti ca normă o anume abordare terapeutica, în conditiile in care efectul depinde si difera in functie de atat de multi factori incat asta face din medicina o stiinta statistica. Existenta medicinii traditionale chineze, ma refer in special la abordarea holistica si astrologica si nu doar limitat la farmacopeea asiatica, am pus-o pe seama superstitiilor si lipsei de cunoastere - cata mandrie desarta - fara sa-mi dau seama cat de mult lipseste invataturii medicale contemporane aceasta parte a cunostintelor umanitatii.
Suntem incă atat de tineri, noi oamenii... noi medicii, avem doar cateva mii de ani de istorie a stiintei, in timp ce viata isi titreaza patologia de milioane de ani si inca si acum evolueaza dupa legi numai de ea stiute. Nemaipomenita iluminare pe care o aduce stiinta lasa cu atat mai multe umbre. Iar daca faptul ca nu stim inca nu ni se poate reprosa, persistenta in eroare... diabolicum.
Inainte de a spune cateva cuvinte despre cele 5 legi biologice a lui Hamer si argumentele plauzibile ale specialistilor care au participat la crearea documentarului de pe youtube, va voi spune o anecdota despre oamenii de stiinta pe care am intalnit-o cu ocazia studiului teoriei unificate si implicatiilor matematice ale existentei punctului energiei nule (zero point energy):
"decat sa accepte ca teoria lor e gresita, oamenii de stiinta sunt gata sa accepte ca sunt nebuni"
Suntem oameni si nu suntem fiinte rationale. Mandria isi are rolul ei, ca si teama, dar ratiunea si intuitia ar trebui sa ne ajute sa le folosim cu discernamant, facand la nevoie pasii indarat necesari.
Este vorba despre paradigme, trepte in evolutia con/ stiintei pe care din diferite motive oamenii petrec mai mult timp decat ar fi cazul. Asa cum s-a dovedit, aparitia paradigmelor este un fenomen inerent in evolutie, avand ca efect acumularea unor tensiuni si tulburarea unui echilibru, care va duce la depasirea paradigmei si continuarea procesulu evolutiv.
Concret, medicina contemporana considera ca viata este caracterizata de doua procese antagonice: cesterea si degradarea guvernate de competitia pentru resurse. Desi aceasta viziune are suficiente argumente pentru a fi considerata plauzibila, la fel are si noua viziune care se impune din ce in ce mai mult, aceea a materiei care urmeaza un model energetic, prestabilit sau care evolueaza la un nivel subtil, in sfera asazisului Camp Unificat. Despre Campul Unificat iubtorii de SF pot face atat de multe frumoase speculatii.. ca ar fi sufletul universului sau insusi Dumnezeul matematicienilor si fizicienilor. Este un concept teoretic rezultat din unificarea teoriilor corzilor, ansamble de calcule matematice complexe incepute prin sec XVII care incercau sa rezolve contradictiile existente in legile cunoscute ale fizicii clasice si mai apoi cuantice. Notorietatea notiunii e data mai ales de incarcatura emotionala pe care a capatat-o din speculatii si mai putin de rezolvarile efective pe care le aduce unificarea acestor calcule. Exista si vor exista in continuare paradoxuri, ciudatenii si.. paradigme in fizica si matematica; desigur ca e un pas important, dar asa cum se spune, cu cat stii mai mult iti dai seama cat de putin stii.
Acum despre Cele 5 Legi Biologice
Ca sa intelegeti mecanismul prin care a fost descoperita aceasta paradigma, puteti citi istoricul Noii Medicini Germane, sau Cele 5 Legi Biologice. Mecanismul este similar cu nasterea Homeopatiei - Hahneman a observat efectul homeopat. Sau a Iridologiei - un crescator de bufnite a observat proiectia pe iris a starii unei fracturi si a inceput studiul empiric (bine, iridolog.ro si scritube.ro vorbesc despre relatari din antichitate, a caror baza istorca eu nu am putut-o verifica). Dealtfel acelasi mecanism de aparitie l-a avut si farmacologia galenica.
----------------------------------------------------
Cu respect,
Dr Daniel Ganea
dr. Daniel Ganea
.
Medic de familie, Ecografie la domiciliu,
Medic urgente ambulanta privata
http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi
-------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă ai cont pe Facebook, WordPress, Google+, Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul și prietenilor tăi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;