sâmbătă, 4 mai 2013

Deturnarea legala a fondurilor europene dpentru dezvoltare

Proiect 

Deturnare legala a fondurilor europene pentru dezvoltare rurala

Cum sa faci asa ceva, sa deturnezi fondurile europene pentru dezvoltare regionala si rurala? Fara nicio ilegalitate. Se intampla in Ungaria, in Franta, in Cehia si in Italia. La noi inca nu am auzit, dar mai e timp.

Da, faci un proiect pe ce vrei tu, tot ce-ti trece prin cap numai sa fie eligbil, ti-l scrie ca lumea de o firma de consultanta care pentru un avans + comision cash in momentul aprobarii te invata ce si cum sa faci ca sa-ti fie aprobat din prima, si apoi primesti banii, pentru ca in astfel de cazuri, banii se livreaza de la inceput, nu pe parcurs ca in cazul fondurilor de preaderare.

Acum, oare ce idei de proiecte europene sa-ti vina? 

 Site-ul Open Europe a publicat o listă de 50 de exemple de deturnari legale de fonduri UE. In capul istei este tunul de 350.000 lire sterline pentru un centru de fitness și un centru de reabilitare pentru câini în Ungaria.
Da, Fondul UE de Dezvoltare Rurală plătit o suma atat de mare pentru un proiect pentru a "îmbunătăți stilul de viață și de trai al câinilor" - care presupunea dezvoltarea unei clinici de hidroterapie pentru câini. Mai mult de un an de la aprobare, constructia nu a inceput inca.

 Degeaba ai busola fara timona 


Alte 4.5 millioane de lire sterline £ s-au dus pe o flotă de limuzine pentru deputați europeni la Strasbourg, numai în anul 2009. Toti soferii de la compania respectiva au fost nevoiti să semneze o clauză de confidențialitate "care garantează discreția absolută". Ce sa mai comentam...

În Marea Britanie, terenuri de golf, centre de motorsport și cluburi de vânătoare au tot beneficiat de mii de lire sterline destinate subvențiilor pentru agricultură. Directorul Open Europe, Mats Persson a declarat: "Bugetul UE este irațional, prea complex și fără speranță a iesi la liman. Sume imense de bani sunt irosite pe proiecte care nu fac nimic pentru a ajuta economia UE să se întoarcă pe drumul cel bun. Asa ca nu poate fi vorba de fel de majorări bugetare, până ce problemele cu risipa și managementul ineficient nu au fost rezolvate.

Cum pot fi banii folositi cu cap? Melci? Goji? Ciupercarii?



Va rog sa-mi spuneti ce idei de proiecte europene credeti ca ar putea fi utile sau inutile la noi in Romania. Caci desi s-au epuizat din 2012, si se va aloca din ce in ce mai putin in viitor, mai sunt inca miliarde de euro din aceste fonduri pentru dezvoltare rurala si agricultura. Concret, Romania primeste din 2014 suma de 39,88 de miliarde de euro, pentru fonduri structurale si agricultura, in crestere cu 18% fata de alocarea pentru 2007-2013.

Cu respect,
Dr. Daniel Ganea
Medic de familie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;