Codex-ul general standard pentru alimente ambalate sau preambalate
(CODEX STAN 1- 1985) specifică faptul că amidonul modificat
poate fi inclus în lista aditivilor alimentari. Pentru identificare şi
uniformitate aceşti derivaţi de amidon au primit numere şi au fost
incluşi în clasa tehnologică de agenţi de îngroşare.
E1400 DEXTRINE, AMIDON
CALCINAT ALB şi GALBEN
Stabilizator, agent
de îngroşare, liant
E1401 AMIDON TRATAT CU ACID Stabilizator, agent
de îngroşare, liant
E1402 AMIDON TRATAT CU
ALCALII
Stabilizator, agent
de îngroşare, liant
E1403 AMIDON DECOLORAT Stabilizator, agent
de îngroşare, liant
E1404 AMIDON OXIDAT Stabilizator, agent
de îngroşare, liant
E1405 AMIDON TRATAT CU
ENZIME Agent de îngroşare
E1410 FOSFAT DE
MONOAMIDON
Stabilizator, agent
de îngroşare, liant
E1411 GLICEROL DIAMIDON Stabilizator, agent
de îngroşare
E1412
DIAMIDON FOSFAT
ESTERIFICAT CU
TRIMETAFOSFAT DE
Stabilizator, agent
de îngroşare, liant
SODIU; ESTERIFICAT CU
OXICLORURĂ DE FOSFOR
E1413 DIAMIDON FOSFAT
FOSFATAT
Stabilizator, agent
de îngroşare, liant
E1414 DIAMIDON FOSFAT
ACETILAT
Emulsificator, agent
de îngroşare
E1420
AMIDON ACETAT
ESTERIFICAT CU
ANHIDRIDĂ ACETICĂ
Stabilizator, agent
de îngroşare
E1421 AMIDON ACETAT esterificat
cu VINILACETAT
Stabilizator, agent
de îngroşare
E1422 DIAMIDON ADIPAT
ACETILAT
Stabilizator, agent
de îngroşare, liant
E1423 DIAMIDON GLICEROL
ACETILAT
Stabilizator, agent
de îngroşare
E1440 HIDROXIPROPIL AMIDON Emulsificator, agent
de îngroşare, liant
E1442 HIDROXIPROPIL
DIAMIDON
Stabilizator, agent
de îngroşare
E1443 HIDROXIPROPIL
DIAMIDON GLICEROL
Stabilizator, agent
de îngroşare
E1450 AMIDON OCTENIL
SUCCINAT DE SODIU
Stabilizator, agent
de îngroşare, liant,
emulsificator
[de pe net]
----------------------------------------------------
Cu respect,
Dr Daniel Ganea
dr. Daniel Ganea
.
Medic de familie, Ecografie la domiciliu,
Medic urgente ambulanta privata
http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi
-------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă ai cont pe Facebook, WordPress, Google+, Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul și prietenilor tăi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;