marți, 19 august 2008

Compromisul si ordodoxia

Ortodoxia (dreapta invatatura) se deosebeste in opinia de Biserica Catolica fundamental prin compromisurile pe care aceasta din urma le face de dragul raspandirii. Ma refer atat la stilul mai indulgent al posturilor catolice (eu agreez postul ortodox si vedic) cat si la faptul ca intr-un timp in care daca nu te inchinai cand trecea un popa pe langa tine erai eretic si te schingiuiau, a inceput sa vanda iertare sub forma indulgentelor. Stiu, nu e drept sa blamezi u intreaga institutie pentru prostia unuia, dar obiceiul se pastreaza si azi, vezi nemaipomenitul aparat politic al Vaticanului si agresivitatea propagandei (pentru care nu-i pot invinui pentru ca a fost pentru un scop nobil; oricum, e mic copil pe langa ce fac sectele la noi in Romania).

Din cate stiu eu din Biserica Ortodoxa nu s-a desprins nici o secta, pe cand din cea Catolica... Nu mai zic din celelalte religii. Cele orientale stiu ca 'au facut pui' despre islamism niu stiu.



----------------------------------------------------

Cu respect,

Dr Daniel Ganea
dr. Daniel Ganea

.

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

-------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă ai cont pe Facebook, WordPress, Google+, Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul și prietenilor tăi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;