vineri, 15 august 2008

Defectele copilului tradeaza 'boala familiei'


"Defectele" copilului.  

De multe ori MF poate fi solicitat de pă­rinţi pentru nişte defecte ale copiilor lor, aşa cum ar fî încăpăţânarea, nesu­punerea, lenea şi obrăznicia, care nu pot fî considerate ca nişte boli, dar care ar putea influenţa dezvoltarea personalităţii copilului.

Chiar dacă survin pe un anumit teren genetic, aceste devecte sunt în mare parte rezultatul unor deficienţe educative. A. Berger calsifîcă defectele copilu­lui în defecte sâcâitoare, umilitoare, respingătoare şi indiferente

"Defectele" copilului


























Defecte sâcâitoare


agitaţia încetineala încăpăţânarea

împotrivirea nesupunerea furia


Defccle umilitoare


obrăznicia lenea

dezordinea murdăria

purtarea urâtă


Defecte respingătoare


gelozia răutatea hoţia tulburări sexuale


Defecte indiferente


egoismul

orgoliul arivismul

curiozitatea lăcomia plictiseala


MF trebuie să ştie că spiritul de încăpăţânare, egocentrismul, narcisismul şi refuzul de acceptare a realului, depind relaţiile dintre particularităţile înascute ale copilului şi exigenţele lumii reale. De multe ori copilul nu este încă apt să răspundă la exigenţele la care este supus şi atunci se împotriveşte, se închide în sine şi refuză să mai iubească pe altcineva cu excepţia pro­priei sale persoane. De aceea MF trebuie să dea dovadă de multă subtilitate pentru a rezolva situaţia, pentru că de multe ori educaţia familială tinde să ia forma unei lupte la capătul căreia trebuie să existe un învingător şi un învins. Ori copilul nu acceptă nici el prea uşor roilul de învins şi nici educaţia familială nu se poate desfăşura sub forma unei lupte permanente. (Adrian Restian, Medicina Familiei, 2003)




----------------------------------------------------

Cu respect,

Dr Daniel Ganea
dr. Daniel Ganea

.

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

-------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă ai cont pe Facebook, WordPress, Google+, Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul și prietenilor tăi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;