duminică, 31 august 2008

Daca nu va place catina noastra romaneasca

Am spus întotdeauna despre cătină că este de o mie de ori mai bună decît rădăcina de gingseng, pentru că are aproape toate vitaminele in coaja si carnea fructului si respectiv oligomineralele necesare in doze optime in sambure. Este un fruct complet care e bine sa fie consumat integral, Hofigal a facut 'Hercule' un amestec de catina integrala cu polen, miere si mi se pare si propolis pentru studenti, de luat in sesiune, este nemaipomenit atat pentru aportul zilnic cat si pentru stimularea imunitatii care se stie ca este afectata de stresul din sesiune. Catina macerata in miere se poate consuma cate o lingurita-doua pe zi, mestecand samburii. Este aromata si in timp isi pierde acreala, iar efectul de strepezire a dintilor dispare. Siropul pierde samburii dar este un racoritor nepretuit pe timpul verii, inlocuind cu succes vitaminele pierdute prin stresul termic.

Pe de alta parte exista nenumarate produse mai mult sau mai putin 'naturale' care contin diferite vitamine si oligominerale dozate artificial, mai mult sau mai putin asemanator modelelor din natura. Un exemplu destul de scump este Vitralius care se lauda cu numarul mare de elemente pe care le contine in doze foarte apropiate de doza zilnica necesara, ceea ce il face potrivit pentru accelerarea recuperarii din convalescenta. In plus, producatoprul sustine ca este facut integral din produse naturale, dar noi stim ca in procesul de productie, pe langa faptul ca se pierd destul de multe elemente, sau se modifica prin diverse procese chimice inerente, dozarea exacta a componentelor se poate face doar prin.. corectare, cand nu e atent sefu`.

Totusi produsele artificiale pot doar sa imite pe cele naturale si au adesea impuritati incriminate mai mult sau mai putin pentru modificarea efectului de catre diferite forumuri - probabil ca si in functie de interese, sa fim seriosi. De aceea recomand cu incredere catina asupra careia am de facut doar o singura observatie, ca intotdeauna, 'ce-i prea mult strica', asa ca atentie in bolile de stomac (ulcer, gastrita, esofagita de reflux, pentru ca desi e macerat in miere, fructul este totusi acid). Ar fi bine sa fie folosita in cure de cate 2-3 saptamani. In homeopatie se considera ca orice substanta consumata mai mult de o luna ar determina adaptarea organismului care isi dezvolta o aparare impotriva acesteia.


[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

Cu respect,

Dr Daniel Ganea
dr. Daniel Ganea

.

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

-------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă ai cont pe Facebook, WordPress, Google+, Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul și prietenilor tăi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;